Πολιτική

Γιατί ο Μακρόν έριξε άκυρο στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σε φιάσκο φαίνεται να εξελίχθηκε η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν να παρευρεθεί στην Ελλάδα για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Αυτό ήταν και το χειρότερο σενάριο για τον Έλληνα Πρωθυπουργό καθώς ο ίδιος είχε “ποντάρει” αρκετά στην συμμαχία Ελλάδας – Γαλλίας εαν συνυπολογίσουμε κιόλας την αγορά μαμούθ που βρίσκεται σε εξέλιξη με τα γαλλικά μαχητικά Rafale.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε ότι ο κ. Μακρόν θα παραμείνει στη Γαλλία λόγω έξαρσης της πανδημίας. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση: «η χώρα αντιμετωπίζει το τρίτο πανδημικό κύμα και η επιδημιολογική κατάσταση επιβάλλει τη λήψη αυστηρών μέτρων».

Μετά από όλο αυτό είναι προφανές ότι στην Γαλλία εφαρμόζουν καραντίνα δύο ταχυτήτων καθώς έπειτα από διαρροές μαθαίνουμε ότι στην θέση του Γάλλου προέδρου θα βρεθεί ο Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί. Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν ο περιορισμός της καραντίνας λόγω covid να ισχύει για το Γάλλο Πρόεδρο αλλά όχι για τον Υπουργό Άμυνας;

Άλλη μια επιτυχία της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και του διευθυντή του γραφείου του στην Βουλή, Μιχάλη Μπεκίρη ο οποίος είχε αναλάβει ειδικό ρόλο και αρμοδιότητες στην διοργάνωση αυτή.