Πολιτική

Στο στόχαστρο του Μαξίμου ο βρίσκεται πλέον ο Νίκος Δένδιας

Ένα από τα πρόσωπα τα οποία θεωρούνται «άφθαρτα» στο Κυβερνητικό σχήμα είναι αυτό του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια. Ο Υπουργός δείχνει να έχει χαράξει την δική του πορεία στο θέμα των ελληνοτουρκικών γεγονός που μόνο με καλό μάτι δεν φαίνεται να βλέπουν στο Μαξίμου.

Αυτή την στιγμή ο Νίκος Δένδιας αποτελεί τον μοναδικό Υπουργό της Κυβέρνησης, που συνεχίζει να εμφανίζει ανοδικές τάσεις σε κάθε δημοσκοπική μέτρηση και αυτό φυσικά έχει ενοχλήσει αρκετά τους επιτελείς του Πρωθυπουργού.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Νίκος Δένδιας διαφωνεί τόσο με την τακτική Μαξίμου όσο και με τις θέσεις της διευθύντριας του διπλωματικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Ελένης Σουρανή η οποία – κατόπιν εντολών- επιδιώκει να μπλέκεται συνεχώς στα πόδια του Υπουργού.

Από πληροφορίες του κύκλου του Υπουργού μαθαίνουμε ότι οι σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν φαίνεται να διανύουν την καλύτερή τους φάση και πλέον αυτό δύσκολα κρύβεται! Οι στενοί του συνεργάτες του Υπουργού αφήνουν να εννοηθεί πως ο ίδιος κάνει άριστα την δουλειά του αλλά από εκεί και πέρα το Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός έχουν τον πρώτο λόγο και την ευθύνη.

Είναι γεγονός πάντως ότι με την στάση του και τις τοποθετήσεις του ο Δένδιας βγαίνει συνεχώς κερδισμένος στα μάτια της κοινωνίας. Ίσως τελικά αυτός να είναι και ο πραγματικός λόγος της κόντρας του με το Μαξίμου.